نحوه ی عیب یابی کامپیوتر
هنگامی که رایانه شما بد رفتار می کند، باید بدانید که چگونه خودتان مشکلات را برطرف کنید. به این ترتیب (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) برای هر مسئله ای که پیش بیایید مجبور نیستید به فروشگاه تعمیرات رایانه بروید. موارد مختلفی وجود دارد که ممکن است در رایانه شما اشتباه رخ دهد، اما شما معمولاً می توانید به تنهایی مشکل را ردیابی و برطرف کنید. با فیترفیکس همراه باشید.
قسمت ۱: اصلاحات رایج
۱- رایانه خود را دوباره راه اندازی کنید.
به نظر می رسد (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) یک پیشنهاد ساده باشد، اما راه اندازی مجدد رایانه بسیاری از مشکلاتی را که با آن روبرو هستید برطرف می کند. دکمه روشن / خاموش را فشار دهید یا از دستور Shut Down استفاده کنید تا با خیال راحت کامپیوتر را خاموش کنید. اگر رایانه پاسخ نمی دهد، دکمه روشن / خاموش را حدود پنج ثانیه فشار دهید و نگه دارید تا کامپیوتر مجبور به خاموش شدن شود. قبل از اینکه دوباره کامپیوتر را روشن کنید، به کامپیوتر اجازه دهید حدود سی ثانیه خاموش بماند.

۲- سعی کنید تعیین کنید (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) که مشکل شما چیست.
زماني كه كامپيوتر با مشكلات روبرو مي شود، بيان كنيد آیا برنامه خاصی نصب شده است یا تغییری در سخت افزار ایجاد شده است؟ آیا چیزی مشکوک با برنامه ای که دریافت کرده اید بارگیری یا نصب شده است؟ آیا قطعی برق وجود داشت و اکنون همه چیز به درستی کار نمی کند؟ محدود کردن علت احتمالی مشکل، نحوه ادامه کار را بسیار آسان می کند.

۳- همه کابل ها را بررسی کنید.
یک کابل برق شل می تواند مانع از بوت شدن رایانه شما شود. یک محافظ ولتاژ ناگهانی می تواند مقصر باشد. صفحه کلید یا ماوس شما ممکن است از برق جدا شده باشد. کابل مانیتور شما ممکن است شل باشد. بررسی تمام اتصالات شما فقط یک لحظه طول خواهد کشید.

۴- جستجو در Google برای (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) مشکلی که تجربه می کنید.
مشکلات بی شماری در رایانه شما وجود دارد. در برنامه ها، سیستم عامل، سخت افزار یا راه اندازی شبکه می توانید مشکلاتی ایجاد کنید. اگرچه پرداختن به هر مشکلی در این مقاله غیرممکن است، اما این احتمال وجود دارد که شخص دیگری نیز با همان مشکلی روبرو شده باشد. جستجوی راه حل های ممکن در Google اغلب سریعترین راه برای کار دوباره رایانه است.
نام برنامه و سیستم عامل خود را وارد کنید. پیام خطای دقیق همراه با هر کد خطا را جستجو کنید. روی کلمات کلیدی که مشکل شما را توصیف می کنند تمرکز کنید. سعی کنید تا آنجا که ممکن است آن را محدود به وضعیت خود کنید. هنگام مرور نتایج جستجو، در انجمن های فناوری متمرکز شوید. شما اغلب عمیق ترین راهنماها و مفیدترین پیشنهادات را از این سایتها پیدا خواهید کرد.

۵- به روزرسانی های موجود را نصب کنید.
به روزرسانی برنامه ها، سیستم عامل و درایورهای سخت افزار ممکن است مشکلی را که برای شما پیش آمده است برطرف کند. (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) روند به روزرسانی بسته به آنچه که می خواهید به روز کنید متفاوت است. این امر به ویژه در صورت بروز مشکل در نمایش یا شبکه، بسیار مفید است.

قسمت ۲: بالا بردن سرعت یک کامپیوتر کند
۱- از بارگیری برنامه هایی که ادعا می کنند سرعت رایانه شما را افزایش می دهند خودداری کنید.
این تقریباً کلاهبرداری یا وسایل نقلیه تبلیغاتی است. بدون کمک این برنامه ها می توانید به تنهایی سرعت رایانه خود را بالا ببرید.

۲- برنامه هایی (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) که استفاده نمی کنید را ببندید.
هرچه برنامه های بیشتری به طور هم زمان روی رایانه خود اجرا کنید، کندتر اجرا می شود. سیستم عامل شما هنگام شروع کار نیز اغلب چندین برنامه را در پس زمینه بارگیری می کند. در ویندوز، بسیاری از برنامه هایی که در پس زمینه اجرا می شوند، آیکون هایی در System Tray شما دارند. برای بستن برنامه ها روی این آیکون ها کلیک راست کنید. قبل از بستن یک برنامه مطمئن شوید که هر کاری را ذخیره کرده اید.

۳- برنامه های منجمد یا پس زمینه را به زور ببندید.
تنها راه برای بستن این برنامه ها ممکن است اجبار به بسته شدن آنها باشد. روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد: Windows – Alt F4 را فشار دهید تا برنامه فعال مجبور به بسته شدن شود. اگر Alt F4 کار نمی کند، Ctrl ⇧ Shift Esc را فشار دهید تا لیستی از تمام برنامه های در حال اجرا باز شود. برنامه ای را که می خواهید مجبور به بسته شدن آن شوید انتخاب کرده و روی پایان کار کلیک کنید. Mac – open Cmd ⌥ Opt Esc را فشار دهید تا لیستی از برنامه های باز شما باز شود. برنامه مورد نظر جهت بستن را انتخاب کرده و بر روی Force Quit کلیک کنید. همچنین می توانید ⌘ Cmd ⌥ Opt ⇧ Shift Esc را به مدت سه ثانیه نگه دارید تا برنامه فعال را به زور ببندید.

۴- تعداد برنامه هایی را که با کامپیوتر شروع می شوند کاهش دهید.
بسیاری از برنامه ها تنظیم می شوند که بوت سیستم عامل شما بلافاصله شروع می شود. (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) وقتی می خواهید برنامه های زیادی را راه اندازی کنید، روند راه اندازی ممکن است طولانی شود. حذف برنامه هایی که از لیست راه اندازی خود استفاده نمی کنید به سرعت بوت شدن رایانه شما کمک می کند. همچنین هنگام استفاده از رایانه، بار کلی را کاهش می دهد.

۵- مقداری از فضای هارد دیسک را آزاد کنید.
برای اینکه سیستم عامل شما به طور کارآمد اجرا شود، حداقل ۱۵-۲۰٪ از کل فضای ذخیره سازی خود را می خواهید. این به سیستم عامل اجازه می دهد تا پرونده های موقتی بنویسد که به آن اجازه می دهد تا روانتر اجرا شود.
یکی از سریع ترین راه ها برای آزاد سازی فضا، مرتب سازی در پوشه Downloads و حذف هر چیزی است که دیگر به آن نیازی ندارید. این می تواند شامل نصب کننده های قدیمی برنامه ها، موسیقی و فیلم بارگیری شده و اسناد بزرگ باشد.
حذف برنامه هایی که دیگر از آنها استفاده نمی کنید می تواند فضای زیادی را نیز آزاد کند. این امر به ویژه در مورد برخی از بازی های ویدیویی که می توانند ۳۰ گیگابایت یا بیشتر از فضای دیسک سخت شما را بگیرند، صادق است. ابزار Disk Cleanup در ویندوز پرونده هایی را که دیگر از آنها استفاده نمی کنید اسکن می کند. این می تواند فضای زیادی را آزاد کند.

۶- دمای رایانه خود را کنترل کنید.
اگر اجزای سازنده رایانه شما بیش از حد گرم می شوند، ممکن است برای جلوگیری از آسیب دیدن، سرعت آنها کاهش یابد. این می تواند سرعت کامپیوتر شما را کند کند. برای اطمینان از اینکه دمای سخت افزار رایانه در محدوده قابل قبولی است از ابزاری رایگان مانند SpeedFan استفاده کنید.

۷- اسکن ویروس و بدافزار را انجام دهید. (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر)
رایانه ای که خوب کار می کند و ناگهان کند می شود ممکن است به ویروس آلوده شود. این علامت شایع عفونت ویروس است، اما همیشه دلیل آن نیست. اسکن منظم آنتی ویروس به محافظت از سیستم شما در برابر ویروس ها کمک می کند. ویروس ها نه تنها عملکرد رایانه شما را تحت تأثیر قرار می دهند، بلکه داده های شخصی شما را نیز در معرض خطر قرار می دهند.

۸- جلوه های بصری اضافی را خاموش کنید (ویندوز ویستا و ۷).
اگر از ویندوز ویستا یا ویندوز ۷ استفاده می کنید، ممکن است جلوه های دسک تاپ Aero باعث کند شدن سرعت رایانه شما شود. (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) غیرفعال کردن این افکت ها برای رایانه های قدیمی بسیار توصیه می شود و می تواند منجر به افزایش عملکرد زیادی شود.

۹- سیستم عامل خود را دوباره نصب کنید. (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر)
اغلب اوقات ساده ترین راه برای افزایش سرعت رایانه پاک کردن آن و شروع آن از ابتدا است. نصب مجدد سیستم عامل معمولاً بیش از یک ساعت طول نمی کشد. با این کار کل دیسک سخت شما پاک می شود و اغلب باعث می شود رایانه شما طوری کار کند که انگار کاملاً جدید است.

قسمت ۳: عیب یابی مشکلات شبکه
۱- رایانه خود را دوباره راه اندازی کنید.
مانند بسیاری از مشکلات رایانه ای، راه اندازی مجدد رایانه ممکن است به رفع مشکلات شبکه شما کمک کند. قبل از راه اندازی مجدد، حتماً فایلهای باز را ذخیره کنید.

۲- سخت افزار شبکه خود را بازنشانی کنید.
احتمال زیادی وجود دارد که با بازنشانی سریع سخت افزار، مشکل برطرف شود. مودم و روتر خود را پیدا کنید (کابل آن را داشته باشید) و کابل های برق را از پشت هر کدام جدا کنید. حداقل سی ثانیه صبر کنید و سپس کابل برق مودم را دوباره به برق وصل کنید. منتظر بمانید تا مودم روشن و وصل شود. این ممکن است یک دقیقه یا بیشتر طول بکشد. پس از اتصال مودم، کابل برق را دوباره به روتر وصل کنید. بعد از روشن شدن روتر باید بتوانید دوباره به شبکه متصل شوید.

۳- اگر (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) برخی از صفحات بارگیری نمی شوند، حافظه پنهان DNS خود را تغییر دهید.
اگر سایتهای خاصی بارگیری نشوند، ممکن است مشکلی در حافظه پنهان DNS شما وجود داشته باشد. حافظه پنهان DNS نام میزبان وب سایت هایی را که بازدید می کنید ذخیره می کند. اگر خراب یا به روز شود، ممکن است نتوانید به سایت های خاصی متصل شوید.

۴- اگر در یک مکان شلوغ هستید (نحوه ی عیب یابی کامپیوتر) کانال شبکه بی سیم خود را تغییر دهید.
اگر در یک مجموعه آپارتمان یا خوابگاه زندگی می کنید، ممکن است ده ها شبکه بی سیم در محدوده وجود داشته باشد. این می تواند باعث ایجاد تداخل و قطع ارتباطات زیادی شود. تغییر کانال برای شبکه بی سیم شما ممکن است به رفع تداخل کمک کند.

۵- با ارائه دهنده خدمات اینترنت خود تماس بگیرید.
ممکن است در خدمات سخت افزاری مودم شما قطعی سرویس وجود داشته باشد. اگر خودتان سعی کردید همه موارد را بازنشانی کنید، با پشتیبانی فنی ارائه دهنده خدمات خود تماس بگیرید.

منبع: wikihow
برای دیدن ویدیو های بیشتر در زمینه تعمیرات و نگهداری از وسایل الکترونیکی از سایت فیترفیکس دیدن نمایید.